Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
2176
İspir Fasülyesi, birçok mutfakta tercih edilen besin değeri yüksek bir baklagil türüdür. İspir Fasulyesi, zengin protein içeriği sayesinde sağlıklı bir besin kaynağı olmasının yanı sıra, lif açısından da zengindir; bu da sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Kendine has bir lezzeti olan İspir Fasülyesi pişirme kolaylığından dolayı da tercih edilmektedir.
İspir Fasulyesi, birçok farklı yöntem ile pişirilip salata, sulu yemek gibi çeşitler ile sunulabilir. Zeytinyağlı İspir Fasulyesi nasıl yapılır diye soracak olursanız:
Taze İspir fasulyeleri bir gece önceden suda bekletilir. Bu adım fasulyenin yumuşamasını sağlar. Ertesi gün su süzülür. Peki İspir Fasulyesi nasıl pişirilir? Düşük ısıda yavaş yavaş pişirmek, fasulyenin besin değerini korumasına yardımcı olur. Fasulyeler tencereye alınır. İspir Fasulyelerinin üzerini geçecek kadar su eklendikten sonra haşlanması için beklenir. İspir Fasulyeleri yumuşayana kadar pişirilir.
Ayrı bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine doğranmış domatesler eklenir ve birkaç dakika daha pişirilir. Ardından haşlanan İspir Fasulyeleri, soğan ve domateslerin üzerine eklenir, birkaç dakika daha pişirilir. Tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlar eklendikten sonra soğuk ya da sıcak olarak servis edilebilir.
İspir Fasulyesi nerenin diye sorduğunuzda hakiki İspir Fasulyesi, isminden de anlayacağınız üzere Erzurum’un İspir ilçesinindir diyebiliriz ancak yeşil İspir Fasulyesi Türkiye’nin birçok bölgesinde de yetişir.. Erzurum’un yüksek rakımlı bölgelerinin iklim koşulları ve toprak yapısı, yeşil İspir Fasulyesinin kalitesini artıran unsurlardandır. İspir'in serin iklimi, fasulyenin daha az zararlı böcek ve hastalıkla karşılaşmasına yardımcı olur.
İspir fasulyesini saklamak için en uygun yöntem, serin ve kuru bir yerde muhafaza etmektir. Fasulyeleri hava almayan bir kapta veya torbada saklamak tazeliğini uzun süre korumasına yardımcı olur. İspir Fasulyesi, kuru ve serin bir alanda, doğrudan güneş ışığından uzak tutularak 6-12 ay arasında saklanabilir. Eğer haşlanmış bir şekilde saklanacak ise buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay kadar taze kalabilir.
İspir fasulyesinin kilosu, kalite ve sezon durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ural Köylü olarak hakiki İspir Fasulyesini en uygun fiyatlar ile sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Hakiki İspir Fasulyesini, almak istediğinizde dikkat etmeniz gereken şeylerden biri ürünün doğallığıdır. Üretim koşulları ve paketlenmesi bakliyatların lezzeti ve uzun süre saklanabilmesi için önemlidir. En doğal ve güvenilir ürünler satan Ural Köylü internet sitesinden alabilirsiniz.